Senior-Wolontariusz

Nabór na ostatnią edycję zajęć w ramach projektu "Senior-Wolontariusz"

2014-10-29 15:09:33 revita
Serdecznie zapraszamy do udziału w ostatniej edycji zajęć w ramach projektu "Senior - Wolontariusz". To już ostatnia szansa na udział w bezpłatnych zajęciach, które pozwolą nowe umiejętności oraz sprawią iż aktywność wolontariacka przyniosą radość i poczucie spełnienia.

ZACZYNAMY 4.11.2014 r.tel

By zgłosić swój udział w zajęciach wystarczy zadzwonić pod nr telefonu:

Wszystkie osoby które ukończyły 60 rok życia mają szansę skorzystać z zajęć

NOWE MEDIA DLA SENIORÓW – CZYLI JAK PORUSZAĆ SIE W E- ŚWIECIE? - WOLNE MIEJSCA

2014-09-24 22:37:24 revita
Informujemy , że są jeszcze wolne miejsca na zajęcia

NOWE MEDIA DLA SENIORÓW – CZYLI JAK PORUSZAĆ SIE W E- ŚWIECIE?

Posted in: AktualnosciProjektySenior-WolontariuszTagged in: bezpłatne zajęciaseniorzajęcia komputerowe Read more... 0 comments

Relacja z Pikniku Dobrych Praktyk Seniora Wolontariusza

2014-09-09 10:13:07 revita

Wymiana doświadczeń, przełamanie obaw i barier, zachęcenie osób powyżej 60 roku życia do aktywności wolontariackiej a także nawiązanie wzajemnych relacji między osobami starszymi i stworzenie w Kobierzynie miejsca przyjaznego Seniorom przyświecały  organizatorom Pikniku Dobrych Praktyk Seniora - Wolontariusza, Fundacji Revita Kraków-Kobierzyn.

Posted in: AktualnosciProjektySenior-Wolontariusz Read more... 0 comments

Program Pikniku Dobrych Praktyk Seniora Wolontariusza !

2014-09-02 20:26:04 revita
Już w tą sobotę  tj. 6.09.2014 zapraszamy wszystkich Seniorów z terenu Krakowa, powiatu krakowskiego, wielickiego i miechowskiego wraz z rodzinami do udziału wsenior wolontariusz_logo Pikniku Dobrych Praktyk Seniora Wolontariusza. Zaczynamy już o godzinie 15.00
Posted in: AktualnosciProjektySenior-Wolontariusz Read more... 0 comments

ZGŁOŚ SIĘ JESZCZE DZIŚ ! NIE CZEKAJ!

2014-08-31 10:27:08 revita
 Są jeszcze wolne miejsca na wrześniowe i październikowe bezpłatne zajęcia:
  • NOWE MEDIA DLA SENIORÓW – CZYLI JAK PORUSZAĆ SIE W E- ŚWIECIE?
  • WOLONTARIAT – TO CO WARTO WIEDZIEĆ!
SENIOR WOLONTARIUSZ_grafika_2 realizowane w ramach projektu "Senior - Wolontariusz - aktywność społeczna osób starszych Krakowa, powiatu krakowskiego, wielickiego i miechowskiego"
Posted in: AktualnosciProjektySenior-WolontariuszTagged in: seniorszkolenia komputerowe Read more... 0 comments

Celem projektu jest zwiększenie aktywności społecznej osób starszych poprzez podniesienie kompetencji w zakresie wolontariatu 40 osób w wieku 60+ z terenu Krakowa, powiatu krakowskiego, wielickiego, miechowskiego na rzecz osób starszych, w tym niesamodzielnych i osób chorujących psychicznie.

Uczestnikami projektu mogą być osoby w wieku 60+ z terenu Krakowa, powiatu krakowskiego, wielickiego, miechowskiego wyrażające chęć podniesienia bądź uzupełnienia swoich kwalifikacji w obszarze wolontariatu.

W ramach projektu uczestnicy skorzystają z bezpłatnych szkoleń z zakresu form pomocy/wsparcia wolontariatu, wykorzystania nowoczesnych technologii jako narzędzia wspierającego seniorów – wolontariuszy oraz stworzony zostanie system wsparcia seniorów – wolontariuszy w postaci konsultacji animatorów wolontariatu 60+ i interaktywnej platformy Biura Karier Wolontariatu 60+.

Projekt realizowany jest od 1.03-31.12.2014 r. Projekt uzyskał dofinansowanie z Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020

One Comment