GŁOS SENIORA PATRONEM MEDIALNYM PROJEKTU SENIOR – WOLONTARIUSZ

GLOS_SENIORA_logo

Miło nam poinformować, iż projekt „Senior – Wolontariusz – aktywność społeczna osób starszych Krakowa, powiatu krakowskiego, wielickiego i miechowskiego” zyskał uznanie i patronat medialny ogólnopolskiego magazynu „Głos Seniora” o nakładzie 30.000 egzemplarzy.

Jest to już piąty tytuł prasowy wydawany przez Stowarzyszenie MANKO, które specjalizuje się w kampaniach społecznych, medialnych i edukacyjnych. Do tej pory ukazało się 9 wydań gazety, które dotarły do większości Uniwersytetów Trzeciego Wieku i klubów seniora w całej Polsce. Projekt uzyskał patronat honorowy Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, Ogólnopolskiej Federacji UTW, Ogólnopolskiego Porozumienia UTW i wielu prestiżowych instytucji.

Czytelnikami magazynu są przede wszystkim seniorzy 60+, a także ich rodziny oraz osoby w każdym wieku, zainteresowane zdrowiem własnym, swoich rodzin i otoczenia, aktywnością społeczną, wolontariatem, edukacją w uniwersytetach trzeciego wieku.

Zachęcamy Państwa do odwiedzin strony magazynu – Głos Seniora

Magazyn posiada też profil na FB – Głos Seniora na Facebook

senior wolontariusz_logo ASOS mini

Projekt „Senior – Wolontariusz” współfinansowany jest ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020